Rabu, 5 November 2008

Aku Benci Orang Potong Q

Aku benci sangat dengan kaf lam ya nga yang potong queue aku masa aku tunggu giliran nak order McD. Aku benci staff McD yang membenarkan perkara itu berlaku.

Aku sangat benci ibu bapa yang menyuruh anaknya ke depan pabila sampai giliran aku untuk membayar parking di kaunter. Potong barisan aku dengan cepat-cepat menyerahkan tiket untuk melunaskan parkingnya. Cepat-cepat berlari ke ibu bapanya. Anak diajar potong barisan sedari kecil. Besar esok, tak pandai nak hormat orang lain. Aku juga benci staff JJ yang membenarkan perkara itu berlaku.

Aku prefer bayar parking di mesin. Dan aku prefer beli McD di pandu lalu.

Aku benci sangat dengan orang potong queue.

Tak pandai hormat orang lain. Tak ada manner. Tak ada budi bahasa. Tak hormat orang lain!

7 comments:

fafarafa 6 November 2008 3:13 PTG  

knp tak sound saje mereka?? apa...ingat mereka saje kejar masa??

kingbinjai 6 November 2008 9:23 PTG  

apalagi?! soundla!! diam buat apa!! kalau aku dah menjerit dah kat situ!!!

Amy Z! 6 November 2008 11:11 PTG  

fara & kingBinjai : staff mcD kena sound. tapi buat muka bodoh.

wife kaf lam ya nga tu aku sound. tapi dia buat bodoh jugak. Ba alif ba ya betul!

tak kan nak sound budak kecil tu? lucky i have muka garang. so aku tenung budak tu, sampai dia mencicit2 lari.

Wynn Yasser 7 November 2008 9:10 PG  

huh, aku pon penah kene ni. sungguh tak beradab. Aku sound je pompuan MELAYU tu. dia boleh ckp "ala...biasela..." siap buat muka manja. Pale hotak dia. Aku terus potong Q tu balek. Pdn muka dia, org belakang pon tak bg. Malu giler beb. Maen2 ngan aku.... Hehehe

Amy Z! 8 November 2008 3:04 PTG  

Wynn : iiee.. hangin betul dengan org yang sesuka hati potong Q ni. dpt sound org yg potong Q ni best gak. biar dia malu. bengong sungguh!

nizamsani 8 November 2008 10:20 PTG  

busuk-busuk pun.orang kita.haha.

Amy Z! 10 November 2008 1:17 PG  

neezie : orang kita, jgn buat malu kita. belajar, berubah. jadi lebih baik dari orang lain~ ;-)

Cerita Lama Amyz