Isnin, 25 Ogos 2008

Oh.. Pashmina.



Merujuk kepada entri ini, selendang yang dipakai di bahu itu dinamakan Pashmina.

Kalau original Pashmina, ianya diperbuat dari fabrik cashmere. Ferrrr.. Hangat badan bila dibaluti Pashmina cashmere. No wonder la budak-budak ni pakai bila tengok wayang atau pergi kompleks beli-belah. Haha.

No worries. Jika Pashmina cashmere mahal untuk dimiliki. Pashmina murah-murah boleh di dapati dari Indonesia. Di Bandung banyak jual Pashmina. Bukan dari fabrik cashmere la tapi~ Fabrik campur. Aku tak ingat apa. Lembut juga jenis kainnya. Ferr...



Ada rupanya Pashmina di rumah gue. Baru tau bila tengok-tengok dalam almari. Hurhur. Kalau pergi Istana Budaya, tengok teater, bolehlah pakai Pashmina. Ihiks! ;-)

6 comments:

Tok Rimau 25 Ogos 2008 8:12 PG  

Bukan Pashmina sahaja yang lembut di Bandung. Ha ha ha.

nizamsani 25 Ogos 2008 8:28 PG  

wo..aku ingat alas meja.

Amy Z! 25 Ogos 2008 11:00 PG  

TokR : Haha. Memang~ :-p

Neezie : Boleh jugak jadi alas meja. Multi-function. :-p

CIda 25 Ogos 2008 6:03 PTG  

err.. gmbr no 2 tu, kamu ke model? hehehe

Amy Z! 26 Ogos 2008 11:15 PG  

ida : Hahahaha. Cik Cida, gambar itu ku cilok dari mana2 website ntah. Tapi bukan gambar gue. Tapi saja letak gambar tak ada kepala, mesti orang berteka-teka. Hahaha. Keji dak?

Club Pashmina 22 September 2008 3:16 PG  

Check out discounted pashmina shawls at Club Pashmina

Cerita Lama Amyz