Sabtu, 16 Ogos 2008

Lelaki vs Perempuan

Sebagai seorang yang super-senior (bukan senior citizen ye!) di kalangan adik-adik di sini, aku sering ditanya pendapat oleh adik-adik tentang apa jua permasalahan dan konflik yang mereka lalui.

Kalau adik-adik lelaki, mereka akan tanya;

"Kak, saya ingat nanti la kan, nak ambil majoring network lah."
"Bagus tu. Boleh buat duit tu.."

atau;

"Kak, kalau macam mana nak apply kerja government?"
"Kena apply via SPA. Online sekarang. Senang."

ataupun;

"Kak, kerja apa yang sesuai untuk saya ye?"
"Awak buat kerja yang awak suka."

Akan tetapi, adik-adik perempuan pula rajin bertanya isu-isu begini;

"Kak, macam mana nak buat kalau ada dua lelaki suka kat kita pada masa yang sama?"
"Awak pilihlah mana yang awak suka. Yang awak rasa bahagia."

atau;

"Kak, lelaki ni kan, memang suka ada perempuan lain ye?"
"Tu lelaki hampass!"

Quote selitan : Woman need a reason to cheat. Men just need a woman. Hurhur..

ataupun;

"Akak, akak dah fikir nama anak tak?"
"Haiyoohhh..!"

Hihihi.

Tapi bukan salah mana-mana pihak pun. Sebab lelaki akan gadaikan cinta untuk dunia, sebaliknya wanita gadaikan dunia untuk cinta.

Kalian. Jangan salah tafsir. Jangan salah sangka. Jangan terasa. Its just a differentiate between men and women. Peace!

2 comments:

sinaganaga 20 Ogos 2008 3:36 PTG  

"Kalau dah susah2 sangat - buang dua2!" Oh, quote saiapa tu? Ha ha.

Amy Z! 20 Ogos 2008 4:05 PTG  

Naga : Hahaha. Cari saja yang baru! Hahaha.

Cerita Lama Amyz