Selasa, 24 Jun 2008

Grey's Anatomy Season 4

Grey's Anatomy Season 4

Damn it!

Aku dah nak masuk sekolah balik baru Grey's Anatomy S4 nak start. Kat kolej nak tengok TV? Huhu. Simpan saja hasrat murni itu.

Malam tadi baru episod 1 Grey's Anatomy musim ke-4. Di mana Meredith Grey, Christina Yang, Izzie Steven dan Alex Karev mula bertugas sebagai doktor residen, selepas 17 hari bercuti. Masing-masing menerima 4 doktor pelatih. George O'Malley, disebabkan musim lepas dia gagal ujian, dia terpaksa mengulang praktikal, bersama-sama doktor-doktor pelatih yang baru. Di mana salah seorang doktor pelatih baru itu, adalah Lexie Grey. Adik tiri Meredith Grey. Pheww..

Preston Burke telah meletakkan jawatan tanpa memberitahu Christina. Bila Derek bagitahu Christina tentang Burke, barulah Christina betul-betul rasa kehilangan. Meredith Grey pula nak break-up dengan Dr. Derek Shepard. Dr Addison pun dah bertukar ke tempat lain.

Peh.. Makin mendebarkan pula siri ni. Haha.

Grey's Anatomy antara tv-siri yang aku minat sebabnya;

1. Bidang kedoktoran adalah bidang yang paling mencabar. Lebih spesifik, doktor pakar bedah pula tu. Peh! Mencabar fizikal dan mental.

2. Aku tertarik mahu tahu bagaimana doktor menyelesaikan masalah pesakit dalam pada yang sama mahu deal dengan masalah personal.

3. Konflik cinta. Konflik dengan diri sendiri. Konflik dengan kawan. Konflik antara boss dan anak buah. Semua digarap rapi.

4. Persahabatan. Cinta. Kesetiaan. Hormat.

5. Quote dari Grey's Anatomy sangat menusuk hati, tepat ke jantung. Woooaa.

6. Dr Addison (Kate Walsh) sangat sexy, plus rambut merah dia lagi. Pehh!!

7. Boleh buat aku rasa nak emo-emo. Hikhik.

Damn it!

Sekolah dah nak bermula. Grey's Anatomy musim ke-4 baru episod satu semalam. Huhuhu. Terpaksalah aku download. ;-) Hikhik.

5 comments:

sinaganaga 25 Jun 2008 1:55 PTG  

Dalam banyak2 sub-plot tu ada tak yang macam kisah cinta kau? ha ha.

ade deh deh... ok ok, tal payah jawab.

Amy Z! 25 Jun 2008 1:57 PTG  

naga : Hahahaha. Adeh.. Kejilah kau.

de5lin 25 Jun 2008 4:27 PTG  

huhuhuhu

tgk tak private practice?
afta grey's
Show only for addison. tu pun bess gak

sabtu di declare as medic nite.
cannot huha weeken nite dah heheh

The Miruxx 25 Jun 2008 5:21 PTG  

Gua dah muak dgn grey anatom yang tak habis2 tukar pasangan s*eks. Gilos ker gotik tu?

Amy Z! 25 Jun 2008 11:43 PTG  

Lin : Yeah. I know!! Dr Addison sangat sexy occayy~ Nanti nak tgk. Kalau sempat laa. Huhuhu.

Tafteh : Gua tak tengok sangat adegan se*ks diorang. Kat TV kena potong beb. Hahaha. Entahlakan.. Bg dorang cinta = se*ks. Maybe?

Cerita Lama Amyz