Rabu, 4 Jun 2008

Good Things

You know what the good things about being govt servant?

Free food!!

Kalau ada kursus, ada free food at least 3x.
Kalau kursus berhari-hari, free food 6x a day.

What a best country I've ever live... Right??
Best sangat!!!

10 comments:

Anonymous 4 Jun 2008 4:10 PTG  

oit..

tak ada yang percuma.

Anda makan kerajaan bayar.

Mana kerajaan dapat duit nak bayar?

Cukai.

Sapa bayar cukai?

Aku! tahu! akuu!

..ehem..anggap sajalah aku belanja kau makan.

Amy Z! 4 Jun 2008 4:52 PTG  

uncle Po : saya ingin cuba jadi sarkastik.. :-)

nizamsani 4 Jun 2008 5:06 PTG  

kau juga boleh berjimat dengan makan sisa mesyuarat yang dibazirkan oleh pegawai2 yang bermesyuarat.makan best wo,bergantung kepada ketinggian pangkat pegawai yang hadir juga la kan.kalau staf sokongan buat mesyuarat jangan harap la ada makan.woohoo..

Amy Z! 4 Jun 2008 5:35 PTG  

neezie : hahahaha.. ada belen baru dpt makan free oke.. selalupun macam tu lah~ semua org akan tunggu makan free..

tak free sebenarnya.. uncle Po yang belanja.. :-p

tuantanah 5 Jun 2008 4:00 PG  

Setiap Jumaat, opis saya kasi breakfast - roti, pastries, cornflakes, yogurt free.

Bila kursus, takde makan free pun. Minum free (air mati) adalah.

nizamsani 5 Jun 2008 8:09 PG  

haha terima kasih uncle po sebab belanja kami,tapi kami pun bayar cukai jua..ahaks

newrin 5 Jun 2008 9:20 PG  

haaa aku pun suka makan free tp masalahnya event asyik kat hotel jer mkn pun byk pastu jd gemuk :P

Anonymous 5 Jun 2008 9:22 PG  

neezie,

portion cukai aku, aku dah allocate kepada perbelanjaan makan si Amyz.

ok?

cik puan daun 5 Jun 2008 11:55 PG  

company aku.. kalau ada bilik mesyuarat pon dah besar rahmat.. ahahaha.. biasanya buat conference call aje..

Tapi.. kalau aku duduk ofis.. setiap hari dorang sediakan sarapan... ;) (Malangnya gua onsite)

Amy Z! 5 Jun 2008 12:24 PTG  

tt : ok juga seminggu sekali beri sarapan free. best tu.. ada yogurt lagi. :-)

neezie : haha.

newrin : memang pun. banyak makan. sedap2. bila gemuks, susah plak nak wat kerja. tak produktif. haha.

uncle po : haha. saya tak kuat makan sangat~ blanje kawan-kawan lain, macam naga ke.. tokR ke..

daun : haha. conf call tu nak jimat kos beb. bab breakfast disediakan tu mmg best gila! malangnya lu onsite. hahaha. sedihnya lah~

Cerita Lama Amyz