Ahad, 25 Mei 2008

Pergi Menonton

Sepanjang cuti ini, aku cuma berkesempatan menonton 2 filem sahaja. What Happen In Vegas dan Indiana Jones. Yup. Itu saja.

Tak apalah. Kalau tak sempat tengok Narnia, Iron Man dan lain-lain, aku beli DVD RM5 saja nanti. :-)

What Happen In Vegas?
Antara scene yang aku suka waktu menonton filem ini, di mana Cameron Diaz menunjukkan jari manis yang tersarung cincin kahwin dengan kening terangkat sebelah dan berkata, "We're still married. Remember!" Muka Ashton waktu itu mulai cuak.

Filem ini mengisahkan Ashton dan Cameron Diaz bergembira di Vegas kerana Ashton dibuang kerja, dan Cameron Diaz ditinggalkan oleh tunangnya. Mabuk. Dan berkahwin.

Orang muda selalu buat keputusan terburu-buru. Filem ni seolah-olah menyatakan demikian. Bila dah sedar. Penceraian adalah penyelesaian. Tetapi mereka menang 3 juta dollar dari mesin jackpot di kasino Las Vegas.

Mereka mahu bercerai dan membahagi 3 juta dollar sama rata. Tetapi hakim menetapkan mereka untuk hidup bersama 6 bulan sebelum meluluskan penceraian mereka. As if mereka berusaha untuk menjayakan perkahwinan mereka.

Dalam 6 bulan. Macam-macam boleh berlaku kan? And 3 million dollar.. People will do anything for money. But at the end, money is nothing but love is everything. :-)

Orang yang sentimental dan emotional macam aku, memang sesuai tengok filem romantik komedi macam ni.

Owww... Sweet!! :-)

Indiana Jones
OK. Aku sukakan aksi Harison Ford. Setiap dialog dan mimik muka dia. Nampak macho. Aku sukakan kesan khas filem ini. Shia LaBeouf (Aku gelar, Mamat Transformers) pun tidak menghampakan dalam filem ini. Di dalam filem ini menunjukkan satu perbezaan lelaki tua dan muda. Lelaki tua cool, tenang. Lelaki muda tak sabar, cepat naik angin dan ikut perasaan. Hikhik. Saja je kan?

Filem ini cool. Tetapi. A big TETAPI. Kesalahan terbesar filem ini adalah (spoiler..) tengkorak kristal itu adalah tengkorak alien. Dan misteri yang mahu diungkaikan adalah misteri alien. Mitos 5 ribu tahun lalu adalah berkenaan alien? What the fekk??? Please la Steven Spielberg, George Lucas. Puhh Liisss...!!

No!! Aku tak boleh terima unsur alien dalam Indiana Jones! Nooooo!! Aku hampir menjerit bila tengok alien dan ada spaceship lagi dalam Indiana Jones. Nooo!! Lain-lain filem boleh ada alien. But NO. Big NO alien in Indiana Jones!!

Keluar wayang, aku rasa macam nak hentak kepala ke dinding! Duhhh!!! Kecewa sangat-sangat!

Baik aku tengok Narnia~ Deng!!

6 comments:

julianne 29 Mei 2008 4:06 PTG  

i dah tengok dah citer vegas tu...
keh keh keh...i suka kameren diaz.. oh comelnya dia... muahss

Amy Z! 29 Mei 2008 7:16 PTG  

Cik Kayu : Hahaha. I suka Ashton kena pukul tu. Haha. Comel!!

The Miruxx 30 Mei 2008 8:15 PG  

Cameron Diaz & Uma Thurman!


Feerrr, perempuan HOT yang gua suka gila.

Amy Z! 30 Mei 2008 6:32 PTG  

tafteh : Dorang memang HOT. Lu pun hot gak beb! Haha.

Pasihah 4 Jun 2008 3:34 PTG  

rasa yang sama bila tgk indiana jones. not ALIENS!

Amy Z! 4 Jun 2008 4:53 PTG  

pasihah : yaaa betul!! :-)

Cerita Lama Amyz