Sabtu, 5 April 2008

27 Dresses

Always.. Always A Bridemaid.

Aku pernah jadi pengapit. 3 kali untuk kawan dan sepupu. Duh! Waktu itu mak aku bagi ugutan. Kalau jadi pengapit, nanti kahwin lambat. Haha. Betullah tu. Memang dah lambat kahwin dah ni (Sebab aku bajet, aku kahwin umur 25. Tapi tak dapat.. Duh!)

Waktu trailer 27 Dresses ini keluar di iklan sebelum wayang memainkan filem yang mahu ku tonton, aku dah teruja. Aku dah jerit-jerit pada kawan sebelah. Heyy!! Katherine Heigyl! Wedding! Dress! Nak tengok!! Kawan aku boring dan buat rolling eyes.

Beberapa hari selepas tayangan serentak seluruh Malaysia. Aku dapat melunaskan keinginan aku untuk menonton 27 Dresses ni. Most of time, reaksi aku - owwhhhh.. Sweet!!

Suka sangat tengok muka innocent si Katherine Heigyl. FYI, aku tidak menonton Grey's Anatomy. So, aku tidak tahu lakonan dia macam mana dalam siri tersebut. Tapi, bila tengok Knock Up dan 27 Dresses ni, Katherine Heigyl was ok.

And yup. My most favorite part dalam semua filem yang ada wedding ialah, aku suka tengok the way broom look at bride, waktu bride berjalan di aisle untuk dinikahkan. Ooowwhhh.. Sweet!!!

Yang kadang-kadang - buat aku menangis!

Damn!

2 comments:

cik puan daun 17 April 2008 10:20 PG  

aku suka katherine h* in grey's anatomy sebab dia ada something when she agitated and ada some desperation in her yang buat lakonannya menjadi..

dan aku suka 27 dresses.. eh amyz.. masih ada 24 kali utk jadi bridesmaid lagi aaa.. ahahahaha..

and for the record, aku tak pernah jadi bridesmaid sbb aku tak cantik.. jadi, bertuahlah sapa yang pernah jadi bridesmaid..

Amy Z! 18 April 2008 3:19 PTG  

daun : aku siap beli grey's anatomy sebab nak tgk katherine h ni berlakon. haha.

woh! tak mo aku jadi bridesmaid lagi. lmbt laaa aku kawen. harhar.

Cerita Lama Amyz