Ahad, 2 Mac 2008

Hobi Baru

Selain beli buku, sekurang-kurangnya sebuah, setiap bulan. Atau kasut, atau t-shirt. Aku mula mengumpul dvd. Tetapi bukan filem yang baru ditayangkan di wayang. Sebab filem-filem terbaru, aku akan tonton di cinema.

Filem-filem yang ditayangkan lewat 1990-an hingga sebelum 2007. Apa-apa genre, tetapi bukan seram.

Macam High Fidelity, The Sweetest Thing, Sweet Home Alabama, Down With Love, Rumor Has It, Alfie dan lain-lain.

Juga, dvd siri-siri tv yang aku banyak tertinggal. One Tree Hill, Grey's Anatomy dan Nip/Tuck. Tetapi versi yang boleh ditonton hanya di pemain dvd komputer/laptop sahaja. (Download kat internet daa.. Tapi bukan aku download, ada orang buat business tu.)

Hobi baru ini bermula sempena ketiadaan TV, apatah lagi Astro untuk ditonton setiap malam. Saja. Mencari hiburan. :-)

9 comments:

13may 3 Mac 2008 3:19 PTG  

hehhe....aku juga menghabiskan duit membeli sekurang2 10 keping DVD setiap bulan :S

Amy Z! 3 Mac 2008 3:43 PTG  

13May : Alamak aku tak boleh lawan ko lagi lah jika begitu. Haha.

serojasenja 3 Mac 2008 5:21 PTG  

ha? apa? takde tv? takde astero?
elo elo u dok kat kg mana ni?
hahahah

zizie ali 3 Mac 2008 6:46 PTG  

pakai software ares. search 'melayu'. pilih betul-betul mana nak download.

CIda 4 Mac 2008 1:11 PTG  

ntahnya net kan, aku yg dlm utan ni pun ada astero.. hahaha!

Amy Z! 4 Mac 2008 1:16 PTG  

nett : Hahahahaha. Kejila U. Apa kata U adiahkan I tv serta astero sekalik? Hik hik.

Zizie Ali : Hahahaha. Ok. Ok. Terima kasih atas nasihat itu. :-)

Amy Z! 4 Mac 2008 1:35 PTG  

Cidah : Hahaha. Kalau nak kutuk2 aku tu, nombor satu la korang ni ek? :-p

azie 6 Mac 2008 12:26 PG  

kak amyz!
kite pon suke cite2 tahun 1990 an nih..skang tgh sibuk cari 10 things i hate about u..dah ada dlm koleksi kah?

Amy Z! 6 Mac 2008 1:37 PG  

azie : 10 thing i hate about u tu dah hafal dah ceritanya.. terdelete dari koleksi. hehe. sowyy.. :(

Cerita Lama Amyz