Isnin, 3 Mac 2008

Baju Parti

"Merah jambu ni put_eri am_no ke?" Tegur seseorang bila aku mengenakan blaus merah jambu berseluar putih.

Aku tidak tahu pula warna baju boleh jadi lambang parti politik.

Ikut hati nak saja aku bahasakan orang itu.

Encik, saya pakai baju warna pink ni, sebab warna pink ni cantik dan sesuai dengan kulit saya ya. Lagipun sejak bila pula warna baju jadi ukuran aliran politik seseorang?

Dan aku rasa macam nak buang saja blaus merah jambu tu!

4 comments:

madulebah 5 Mac 2008 8:49 PG  

ha ha ha..

aku teringat ustaz masa kita kursus haritu

pun cakap benda yang sama..

pink = puteri islam UMNO

ha ha ha

The Miruxx 5 Mac 2008 1:00 PTG  

Kau patut balas, "Eerrr, saya penyokong Nuruk Izzah..."

cute-cat 5 Mac 2008 4:22 PTG  

erkk...

kak, buang kat putrajaya ye baju tu. nanti saya kasi alamat tempat buang baju tu :p

Amy Z! 6 Mac 2008 1:32 PG  

madu : hangin je aku time tu. asyik sebut puteri islam amno tu je. haha.

tafteh : hahaha. kena ceramah politik free pula nanti. duh! tak sanggup!

sya : haha. :-p saiz dia mcm mana? :-p

Cerita Lama Amyz