Isnin, 10 Disember 2007

Pupus II

Dalam bilik mesyuarat yang dinginnya sehingga menusuk ke tulang hitam. Brr.. Brrr.. (Menggigil) Puan Boss sedang berkata-kata dan terus berkata-kata tanpa mempedulikan dinginnya bilik dan mereka yang menggigil.

"Sekarang kita mempersilakan staff baru kita, Encik A memperkenalkan diri. Tepuk. Tepuk."

Uh! Bestnya. Staff baru lelaki, beb!
Muda lagi tu. Sweet juga.

Ehem. Ehem.

"Nama saya Encik A, berumur 26 tahun, pengalaman kerja bla.. bla.. bla.. Status, sudah pun dah berkahwin.."

"Alaaaaaaaa..." *suara-suara kecewa kedengaran.

HAHAHA.


Moral : Jangan diam di pejabat yang majoritinya wanita yach! (Pesanan ini untuk wanita. Diulangi, untuk wanita!)

13 comments:

cute-cat 10 Disember 2007 10:52 PG  

sudah takdirnya begitu...

The Miruxx 10 Disember 2007 12:31 PTG  

Kalau tak diam, nak buat apa cik amyz?

Amy Z! 10 Disember 2007 2:37 PTG  

stranger : Tak pe. Leh minta tukar kan? Minta tukar kat cawangan yg ramai lelaki. Hahaha.

taf teh : Maksudnya tak suruh buat bising. Akan tetapi, kalau majoriti kat office tu wanita, baiklah bawa2 berpindah. Haha.




Oh. Lupa tulis; Pesanan ditujukan kepada wanita BUJANG sahaja.

Tok Rimau 10 Disember 2007 4:45 PTG  

Kalau Tok kenalkan diri,

Status: Berita baik untuk lelaki bujang, berita buruk untuk gadis-gadis.

madulebah 10 Disember 2007 4:51 PTG  

ahahaha..

gelak.. gelak.. gelak..

Amy Z! 10 Disember 2007 6:06 PTG  

Tok : Hahahaha. Sangat berkias-kias. Haha.

Madu : Hahaha. Gelak kuat-kuat. Haha

cik puan daun 11 Disember 2007 3:32 PTG  

bila jumpa kawan lelaki baru.. hati meronta-ronta nak tanya dah kawin belom.. or dah ada gf ke?

tapi last-last yang kuar: "Duduk area mana?"

Deng!!

Amy Z! 11 Disember 2007 3:45 PTG  

cik daun : Hahahaha. Aku lagi tak berani tanya status lelaki bila 1st time jumpa.

Amalkan jurus lelaki akan beritahu statusnya dgn sendirinya.

Hahaha.

sinaganaga 11 Disember 2007 8:33 PTG  

ko patut cuba zabaglione cake. cari di 'empress cafe'.

Amy Z! 12 Disember 2007 12:04 PTG  

Naga : OIttt!! Ko copy & paste komen ko kat Daun, Nida dan aku ke? Keji betul..!! Hahahaha.

HE 12 Disember 2007 9:26 PTG  

hemph..

ada ke jabatan yang banyak lelaki?..

13may 13 Disember 2007 11:10 PG  

majoriti wanita???

errr...ada vacancy lagi tak??? aku nak apply :D

Amy Z! 13 Disember 2007 11:07 PTG  

HE : Hahahaha. Ada. Kat Jabatan Penguat_Kuasa. Haha.

13May : Ada. Gi apply cepat! thru SP-A. Hahaha.

Cerita Lama Amyz