Khamis, 13 September 2007

Dah Habis

Sembilu Kasih sudah habis. Hari Ahad hari tu, episod penghabisan. Phew. Akhirnya.

"Kakak punya anak. Dari dalam perut lagi sampai dah empat tahun sekarang ni. Baru Sembilu Kasih ni habis." Seorang kakak yang kami temu di Rasa Alamanda yang menayangkan minit-minit terakhir kekecewaan seorang Fendi, ramah bercerita. Kami berempat tergelak-gelak. Membuat beberapa ulasan terakhir selepas sinetron paling lama di Malaysia itu tamat.

Manjalara pun dah habis semalam. Aku dan Daun, mesej-mesej dialog-dialog antara Joff, Es dan Manja di KL Sentral.

"Amyz, you dah dapat apa yang you nak selama ini. Tapi I tau, I bukan dalam list tu."

"Bagitau I kenapa I tak perlu pergi? I perlukan you Amyz. I love you. I perlukan masa untuk mengubat hati I. You pernah buat gitu. Sekarang I need that."

Es pergi membawa hati. Joff juga pergi membawa diri. Manja menangis-nangis. Aku tahan sebak di dada. Huk huk.

Akhirnya. Aku skip apa terjadi selepas pemergian Es dan Joff. Manja pergi bercuti entah di mana ada mat dan minah saleh sesat. Mungkin nak menunjukkan yang mereka di luar negara, kononnya. Tetiba ada orang lemas di kolam. Manja dengan hebatnya berenang untuk menyelamatkan lelaki itu. Ah, klisenya aku boleh dapat agak yang diselamatkan itu Es. Tapi aku tak sangka pula Es propose Manja di kolam tu. Auuwww.. Sweet!! Dengkinya aku. Maka, tamatlah Manjalara 1.

Alamak. Semua dah habis. Sinetron apa pula aku nak kutuk-kutuk selepas ini?

2 comments:

13may 14 September 2007 11:10 PG  

hoh! baru abih...legaaa...

cemuih betoi aku tengok...berengkai rengkai citer dia...hahha

Amy Z! 14 September 2007 11:25 PG  

13May : Hahahaha. Memang tension tengok cerita bersambung2 ni. Bengong je kan?

Cerita Lama Amyz