Isnin, 8 Januari 2007

Mari Belajar Coldfusion

Hari ini belajar Coldfusion. Dah lama aku nak belajar benda ni secara formal. Tapi tak ada peluang. Dulu kat Kpk* 3 tahun disitu, walaupun web-based sistem guna coldfusion, tapi kawan-kawan lain yang tak buat sistem dapat pergi belajar. Aku tak pernah dapat. Dihantar aku pi course php adalah. Pening aku.

Selama ni belajar dengan vendor, secara tidak formal. Dulu kat KPK*, selalu minta OP ajar. Pindah Putrajaya, kena buat sendiri. Rujuk sikit-sikit kat vendor. Nasib baiklah dapat vendor yang baik-baik. Yang sediakan diri untuk dibuli. Ahaha.

Since disini guna coldfusion, tempat lama pun guna coldfusion - aku pun jadi suka dengan coldfusion ni. Kata orang tak kenal maka tak cinta kan? Bila ingat-ingat balik, coldfusion ni lebih kurang subjek C yang aku belajar dulu. ;-)

Tapi coldfusion aku rasa paling friendly & mudah dari web programming yang lain macam php, asp, xml. Actually php pun senang juga. Tapi bila tak dipraktikkan, benda mudah jadi susah kan? Bila selalu guna - memang la senang. :-) Apa daa..

Hmm.. sebut pasal belajar. Aku ingat nak sambung study balik lah. :-) Permohonan baru dibuka hari ini. ;-)

0 comments:

Cerita Lama Amyz