Selasa, 30 Mei 2006

Confession

kau damaikan diri ini
sejukkan dasar jiwaku
tenangkan resah hatiku

tanpamu ku rasa
suramnya tanpa cinta
oh..tanpamu kurasa
resah dan gelisah

@};-

I'm goin to confess something.

Let the time decide.

But I think this is not the right place to confess anything, rite?

Will let the time decide.

:-)

Selasa, 23 Mei 2006

Truth Is Hurt

What will you do, when you found out, your bf/fiance/husband is cheating on you?

What will you do, when somehow you know, he's been cheating on you for all these year?

Well, I have to thank him. At least, somehow, I knew it.

@};-

Wish me luck. I have to attend PTK's exam tomorrow. And I'm not study anything. At my bro in law's cc, I'm just surfing till I found out, something I dont wanna care anymore. But it hurt me a lot.

Jumaat, 19 Mei 2006

Merajuk

Are you gonna fight for me?
Die for me?
Live and breathe for me?
Do you care for me?
'Cause if you don't then just leave..!

@};-

Kawan aku mengadu tentang aweknya yang sangat suka merajuk. ( Isk, ingat aku ni cik sri siantan? Suka sangat mengadu-domba dengan aku. Ha, yelah. Nanti aku buat satu kolum baru, pakai nama Cik Seri Santan pulak.) Since dia kawan yang baik, aku sentiasa jadi pendengar & penasihat yang baik. :-)

Berbalik pada persoalan awek yang suka merajuk tu kan, aku cakap, kalau sekali dua pujuk dia merajuk juga. Kita dah minta maaf pun dia merajuk lagi. Biarkan dia sampai dia cool sendiri. Kemudian, tau la dia cari kita balik. Itu kalau dia betul-betul sayang kat kita la kan?

Yang kuat sangat merajuk tu kenapa eh? Aku ada merajuk juga, tapi rasa malas nak merajuk lama-lama. Nanti muka pun boleh jadi macam asam kecut. Yelah, asyik monyok dan muncung aje. Ingat cantik la merajuk tu? Sekali dua, cik abang boleh nak pujuk. Masuk hari-hari dia pun bosan. Dia cari lain, baru tau. Ahaha. Jahat gila aku saiko.

Takde la. Takkan aku nak nasihatkan kawan aku suruh cari lain pulak. Aku bagitaulah dia agar bersabar sedikit. Kerenah perempuan adakala membingungkan. Ini sebab prasangka negative dia sangat tinggi. Kena educate sikit. Awak kan lelaki. Kan tugasnya memimpin rusuk yang bengkok tu? ;-) Aku bagi nasihat aje. Selebihnya terpulang pada dia nak buat macam mana. Jangan sampai memukul cukupla.

amyz : Pernah merajuk sampai tak makan. :-p

Rabu, 17 Mei 2006

Padan Memadan

Jatuh suka pada entri Cik Daun Padan-Memadan. Sebab pernah pakai tudung yang tidak padan dengan warna baju. Rasa macam tak nak keluar pergi mana-mana. Duduk di partition kecil tu senyap-senyap, kalau boleh duduk bawah meja je. Mood nak buat kerja pun tak ada.

Sejak itu, aku serik dan ambil masa 2-3 minit pilih tudung yang padan dengan baju setiap pagi sebelum ke tempat kerja atau keluar rumah. 2-3 kali tanya Kak Teh, padan ke tak? Sampai Kak Teh rolled eye. Sampai aku rasa, keluar dengan pakwe lagi senang. Pakai baju terbalik pun dia tak banyak complaint.

Kemudian, majalah-majalah yang aku beli beritahu, kalau pakai baju ni kena pakai kasut macam ni. Padankan baju kebaya dengan high-heel atau kasut baji. Jangan pakai skirt dengan kasut sarung. Tak padan.

Cerita nak padankan make up dengan baju pun boleh memeningkan kepala. Takkan nak pakai eye shadow biru bila pakai baju color merah jambu? Mana padan.. Terpaksala ambil masa lebih 15 minit setiap pagi untuk make up. Nasib baik pandai make up. :-)

Walaupun aku tak berapa fikir sangat apa yang orang lain fikir tentang aku, tapi apa yang aku buat ni adalah untuk menjaga penampilan diri aku. Nak buat macam mana lagi? Dah jadi rutin seharian dah. :-s

Lelaki pun berfikir, susahnya jadi perempuan ni. Semua pun kena padankan. Dari hujung rambut sampai hujung kaki.

Jumaat, 12 Mei 2006

Ada Saja

Since aku tak banyak kerja, aku pdfkan semua arkib entri-entri lama sejak tahun 2001 hingga 2005 sahaja. Adala kerja dari tak buat apa-apa. Actually, dah lama dah kumpul sikit-demi-sikit entri untuk di pdfkan. Tapi ada aja halangan buat perkara ni tertunda. Sekarang ni dah siap. Bolehla tengok cerita-cerita lama aku. Tapi dalam bentuk pdf la. :-) Arkib 2006 tak buat disebabkan, kita masih berada dalam tahun 2006. Nanti aku publish balik entri month by month tahun ini. Happy reading.

Server bahagian ni masih dalam proses pemindahan. Portal kadang tak boleh nak browse, susah untuk aku ambil maklumat tentang kerja aku. Tak apa. Perlahan-lahan. Tapi rasa agak jealous tengok Kak Nett buat kerja. Eheh. :-D

Esok cuti. Birthday Atiya 14hb. Nak beli apa for my favourite niece yang comel sangat ni? Kawan kahwin hujung minggu ni. Kena make up kan dia termasuk jadi pengapit sekali. Isk. Kata orang tak elok anak dara jadi pengapit, nanti lambat kahwin. Betul ke? :-( Huhu..

amyz : Sorry, I guess I'm not good enough~ :-(

Selasa, 9 Mei 2006

Tak Ada Kerja

Tak ada kerja lagi, jadi aku melepak saja tapi tak boleh chat sebab ym kena block. Nasib baik dah biasa masa kat Kpk* dulu. :-) Boleh la juga chat sebenarnya. Tapi aku malas nak pakai meebo atau e-msgr. Network slow sangat.

Satu dua folder dari pc office lama tak boleh di-copy ke dalam pc ni. Entah kenapa. Agaknya hard disk corrupt. Mungkin juga ada gangguan masa transfer file. Pc sekarang ni guna Win2k. Masa aku kat kpk* guna XP. Kena downgrade la pula. Kekok sikit masa mula-mula pakai. Tapi lama-lama biasa la.

Seminggu kerja direct drive pergi office, I was like, pheww.. penatnya drive. Jammed di Bandar Tasik Selatan yang paling menyakitkan hati aku. Isk. Rasa macam nak bawa kereta auto je. Nanti la bila dah ada duit lebih, beli satu lagi kereta. So ada dua kereta, satu manual satu auto. Mesti best kan?

Baru jumpa officer. Dia explain sikit tentang job-scope. Ada beza dari kerja-kerja sebelum ni. Cool. I like learn new things. ;-)

amyz : Dah lama tak cuti. Rasa macam nak pergi melancong je.

Jumaat, 5 Mei 2006

Dah Pindah

Hehe. :-) Yeay! Dah pindah tempat baru. Sukanya hati. :-) Lalala.. Lapor diri hari Selasa. Semalam baru dapat PC. Hari ni baru boleh online dengan senang hati. :-)

Tempat baru ni ok. Selesa. Cantik. Orang-orang baik-baik, peramah. Kerja belum ada lagi. Belum jumpa boss untuk memberikan kerja-kerja. Boss pergi attend conference. Nervousnya nak jumpa boss. Huhuhu.

Hari ni copy semua dokumen penting dari tempat kerja lama ke pc baru, termasuk mp3-mp3. Penting hiburan ni. Nanti ngantuk je nak buat kerja.

Last day di KPK*, bila kemas barang yang aku kumpul hampir 3 tahun kerja kat situ - ada 4 kotak saiz A4 dan 2 kotak printer 4A. Isk. Nasib baik ada kawan tolong. Kalau aku sorang mengangkut, mahu menangis aku.

Yang aku hairankan, sikap-sikap lelaki kat situ. Tak pernahnya gentleman. Dah nampak 2 orang perempuan terbongkok-bongkok angkat 6 kotak yang berisi buku-buku, tak offer pun nak tolong angkat. Tapi tanya-tanya kat kawan aku, nak pergi mana semua. Dah la busybody macam perempuan, tak gentleman pulak tu. [-(

Aduh. Membebel pula aku ni. Nanti aku sambung lagi. Nak buat kerja ni. :-)

amyz : Tak suka lelaki tak gentleman.

Cerita Lama Amyz