Rabu, 15 November 2006

Sentimental Value

Sedang kemas-mengemas cubicle comel ni, aku banyak jumpa barang-barang yang aku simpan sejak belajar lagi. Banyak. Benda kecil-kecil macam label Forrero Rocher, label lolipop Chupa Chups, stiker-stiker, sticky note dan macam-macam lagi, yang aku dapat dalam goodies bag di pameran-pameran, seminar-seminar yang aku pergi. Pen? Ya Allah, melambak-lambak. Bukan ada dakwat pun.

Entah. Sayang nak buang. Tapi simpan pun, ruang banyak digunakan. Sedang barang baru perlukan ruang. Mungkin kena simpan dalam kotak berlabel, Sentimental Value. :-)

Bila tengok barang-barang kecil macam ni, teringat juga satu-dua memori manis ke, pahit ke. Alahai. Sentimentalnya.

Dulu, waktu zaman muda-muda dulu. Setiap keping tiket bas, komuter, pembalut cokolat, tiket wayang dan entah apa lagi, aku simpan. Dalam satu kotak. Hihi. Malunya. What a confession~ Ahaha. Dulu Kiran.. :-p

Tapi, sekarang ni. Nak buang ke, nak simpan dalam kotak? Isk.

0 comments:

Cerita Lama Amyz