Isnin, 2 Oktober 2006

Kamera Baru

Ayah beli Kamera nikon bulan lepas. Boleh tahan murah. Tapi dia bagi 16MB je memori. OK. OK. Sepadan dengan harga murah, dapat memori pun ala kadar saja la. Aku mengadu kat Kak Nett, OP & Spyz, tanya-tanya harga memori yang murah dan berbaloi. Mana lagi tempat selain Low Yat? :-)

Tapi aku ada satu tempat yang aku suka membeli-belah tanpa keluar duit minyak, tapi kena keluar duit pos. Lelong. :-)

Bila survey, kebanyakan harga Compact Flash 1GB lebih kurang Low Yat juga. RM120. Paling murah aku nampak RM88, tapi kena bid. Siapa bid lagi banyak, dialah dapat. Aku bid sampai RM120 saja. Bila lebih dari tu, aku stop bidding. Tak berbaloi. Aku boleh dapat yang lagi murah.

Minggu lepas aku jumpa iklan Lelong Compact Flash 1GB RM85, 2GB RM130. Jenama ntah apa-apa. DNA? Apa ke hal jenama macam tu? Warranty 5 tahun. Offer yang agak baik time terdesak nak cari memori kad nih. Terus aku beli tanpa berfikir panjang lagi. Harga Compact Flash 1GB tu RM85, kos penghantaran RM5 = aku kena Maybank2U kat tokei tu RM90. Hari sabtu, compact flash tu pun sampai.. Yeaaa.. :-D

Lepas ni boleh la ambil gambar sesuka hati, dimana-mana dengan hati yang girang. Lalalalilala..

*Pas ni, Fotopages tak update jugak tak tau lah.. * Ahaha.

0 comments:

Cerita Lama Amyz