Jumaat, 11 Ogos 2006

Punggung Ku Tidak Menipu

Satu hari saya sedang membawa kereta dalam perjalanan balik dari office, saya suka menukar-nukar frekuensi radio. Maka terdengarlah saya radio yang kununnya paling fofular di Malaysia ini.

Dalam segmen permintaan lagu hari tu, seorang pendengar sedang berbual dengan seorang DJ perempuan yang juga pengacara program talk-show di Astro. Pendengar tersebut mahu mendengar lagu dendangan Shakira bertajuk Hip Dont Lie.

Kemudiannya, DJ itu bertanya, apa maksud Hip tu? Pendengar secara terus terang mengaku tidak tahu. Sebelum itu, dia mahu menujukan lagu tersebut pada mak, ayah, kawan-kawan dan orang tersayang segala.

Lebih sadis, DJ tersebut pun cakap, dia tak tahu maksud Hip. Tak tahulah kalau-kalau niatnya mahu menjaga air muka si pemanggil.

Uh! Hip dont lie. Kalaulah dia tahu maksud lagu tersebut, pasti dia malu nak tujukan lagu itu pada mak, ayah, kawan-kawan atau orang tersayang sekalipun.

"Malam ni saya jadi datang. Kau tahu punggungku tidak menipu."
Bayangkanlah orang-orang yang dituju lagu ini faham maksud lagu ini~ Apa ke hal nak tujukan lagu ni kat orang lain? Tujukan la lagu Anuar Zain ke, tak pun lagu KRU ke.. kan?

Wahahaha.. =)) *gelak golek-golek*

Bagi saya, lagu-lagu seperti ini, saya dedikasi pada diri sendiri je. Untuk menghiburkan diri sendiri saja. Bukan dedikasikan pada orang lain -

And I'm on tonight
You know my hips don't lie
And I'm starting to feel it's right
All the attraction, the tension
Don't you see baby, this is perfectio

0 comments:

Cerita Lama Amyz