Selasa, 27 Jun 2006

Woman Don't Need Ball To Have Fun

Tajuk kali ini agak seksis. Lelaki, pergi together-gather kat mamak, kedai kopi mahal sebab nak tengok bola. Tapi perempuan tak perlukan bola untuk bersuka-ria. :-)

Actually, aku jumpa blog ni - Football Widows United, and found it interesting. Very interesting! Ahaha. You should read it to find out more what woman should do, when the husband watching football or too obses with football. :-)

Kebanyakan perempuan tak faham anything about bola. Lelaki cerita la apa pun pasal bola, about the pasion ke, about goal even about the player pun, perempuan still wondering why on earth 22 mens chasing one ball for 45 minute? And most of women find it as stupid game. Perlu ke ramai-ramai kejar satu bola, nyah? Koser mak tau!

Nasib baik, sejak start Cawan Dunia ni kan, hidup aku tak banyak berubah. Mungkin sebab satu, aku belum berkahwin dengan lelaki yang obses dengan WC lagi. Sebab dua, ayah aku bukan huge football fan. Cuma sejak Zaim balik cuti semester ni, aku terpaksa berebut remote control dengan dia yang asyik nak tengok bola. Nasib baik ada veto power, so aku boleh suruh dia tengok WC selepas aku masuk tidur.

Yang kelakarnya, bila aku perhati lelaki-lelaki bercerita pasal bola kan. Alamak aii.. macam dia terel gila main bola. Berapi-api, bersungguh-sungguh, bersemangat cerita pasal bola, terutama time favorite player/team dapat jaringkan goal ataupun cara non-favorite team bermain bola. Paling lawak.. lelaki tu bercerita pasal bola, tapi tak main bola, paling teruk sekali, tak reti main bola~ Kelakar la..

Sure korang ada dapat World Cup Rules For Women, yang diforward ke email-email korang. Lelaki baca gelak-gelak, perempuan baca, adala sikit rasa sakit hati. Eleh.. Ok. Tak nak bagi attention pada perempuan during WC ye? Kalau aku, kalau (kalau.. aku bilang kalau..) husband aku cakap macam tu la kan~ OK.. Pergi tidur kat sofa dengan bola. Yang bestnya, the way Madame Malicious reply back to this rules. Very funny!! Anyway, perempuan bukan semua tak suka bola. Ada juga yang suka. Kalau tak, takde la penyokong-penyokong perempuan siap cat-cat muka tengok WC kan? kan?

Ok la. The more aku cakap, nanti ramai orang ingat aku ni anti-football pula. Takde la sampai anti & benci, tapi aku kurang gemar orang yang terlalu fanatik about anything - bola, artis, AF, apa-apa saja. Tapi yang penting, aku bukan orang yang fanatik. :-)

Btw, ada juga bola yang aku minat. ;-) iklan bola Maxis lah! Hasbullah Awang : Ya, dijaringkan oleh Rio Ferdinand. Ya, Rio Ferdinand. Ahaha. Ingat bola apa yang aku minat weh???

0 comments:

Cerita Lama Amyz