Jumaat, 23 Disember 2005

Long Weekend, Holiday and Happy New Year.

Today was the last day for me being in the office in this unit, in this year. Yeah, my last day! By next week, I have to attend course from 27 – 30 Dec. And by next year, I will be transfer to unit system again. :-s

(:| Actually I’m kind of bored to work in this environment. I’m ambitious person. And ambitious person can’t work with passive environment. Because I doing my task so intensely, but then other people @ teamwork give me the cynical look and not do their work accurately which is really make me feel down. :-(

No matter which unit I’m working at, the people, environment and attitude still the same. :-|

Since today is the last day I'm here with internet connection, I take this opportunity to wish all of you Happy Holiday and Happy New Year. May Allah always bless you guys.

Owh, I almost forget. See you at Geng Jurnal Gathering next year! ;-)

Rabu, 21 Disember 2005

Pervert!

Geram betul la. What the hell budak-budak ni search benda-benda tak senonoh dalam network aku? Hii.. pervert sungguh! Tak ada kerja lain agaknya?

Diorang ni terlampau sangat apahal? Bukan aku letak benda-benda porn kat friendster aku tu. Buang masa je cari benda-benda tu kat network aku. Hii.. stupid pervert!! Nak puaskan nafsu pun, jangan la dalam network friendster aku. Make me feel sick bila tengok popular search kat profile aku. Iii.. geli la!! X-(

You guys are so disgusting!! IIeeeewww... [-(

Isnin, 19 Disember 2005

UnTold Feeling

Masih penat. Family Day 2 hari di Melaka sangat memenatkan. Bukan teruk sangat pun aktiviti yang aku buat. Penat gelakkan orang je. Kalau bukan kerana family day ni, tak tahu aku perangai diorang macam ni. Perangai aku pun lebih kurang sama je. Ok la family day ni. Nak kata 100% perfect tak juga. Dalam rumah yang siap tu ada kala pahat berbunyi juga. Tapi tak pe, for next time hopefully the arrangement will be better than this.

Aku nervous time karoke. Suara aku trembling. Ah! tension aku fikir balik. Takpe. Just for fun. :-p :">

Nak upload gambar pula lah! :-)

Next time aku nak pergi mana-mana resort tepi pantai, bermalam kat sana dalam sehari dua. Aku suka bila bangun pagi-pagi dapat dengar bunyi ombak. Macam kat Langkawi dulu. The feel that I just can't tell. :-)

Rabu, 14 Disember 2005

What guys should do?

1. Know how to make you smile when you are down

2. Try to secretly smell your hair or perfume

3. Stick up for you, but still respect your independence

4. Be wrapped up in everything else, but still have time for you

5. Fit his arms firmly around you and make you feel secure

6. Hint that he wants to kiss you

7. Hold your hand and make you feel loved

8. Tell you you are beautiful, even on a bad hair day

9. Never run out of new things to do and places to go

10. Never run out of good jokes

11. Be funny, but know when to be serious

12. Realize he's being funny when he needs to be serious

13. Be patient when you take forever to get ready

14. Try to hide that one stuffed animal when you comeover

15. Act like Mr. Big

16. Apologize for acting like Mr. Big

17. Ask you for a pen when you know he has one

18. Blast the music when he picks up the phone

19. Turn it off when he notices that you are on the phone

20. Look at you and make you get butterflies in your stomach

21. Shower you with meaningful gifts

22. Bring you flowers even if he picks them on his way to your house.

23. Hug you on a bad day and make clouds seem to lift

Isnin, 12 Disember 2005

Untuk Terakhir Kali

Mencinta diri mu
Untuk yang terakhir kali ini
Lihat ku di sini
Setia untuk dirimu

Kasih yang ku belai
Gugur selama lamanya
Waktu yang memisah
Menghukum luka yang lama terpendam

Kesuraman yang telah menjelma
Dihujani sedihku
Melarakan kenangan bersama
Di akhir pemergian dirimu

Tinggalah aku menanti
Mimpi yang indah kan mewarnai hati

Hanyalah dirimu
Yang bertakhta di jiwa ku dulu
Tak rela meninggal suci kasihmu itu
Bersemadi cinta ku disini
Biar mekar mengharumi
Andai ada masa kan ku temu..Kasih

Khamis, 8 Disember 2005

Ayah's Birthday

Happy Birthday Dad! I love you and I really glad that I'm your daughter. :-)

#####

Macam malas nak update kat sini. Asyik update kat 360! Yahoo je. Hihi. Benda baru la katakan. Selalu la nak explore more and more. Dah jelak nanti, berabuk la benda alah tu nanti. Insya Allah, tak kan jelak. Pandai la aku bahagi masa for both of my weblog. Tu baru weblog. Kalau yang lain, tak tahu la macam mana. :-" Hihi. ;-) Ala.. bukan aku tak update langsung kat sini. Cuma malas sikit je. :-)

:-) Dengar lagu "Rahsia Luna" oleh Habuonen dalam filem Salon. Part korus started with "Cinta.. Mengapa kau sering mendatangi diri..", when reach part when he said "serring..", aku gelak. Tak tau la slang mana. But sometimes I used to say "R" that way. "Serring.. " My friend cakap, macam mengada-ngada je sebut "R" like that. Haha. Dah biasa. Sorrry laa..:-p

Hari ni, aku macam emoticon yahoo yang ada love² tu. :-x hihi.

Selasa, 6 Disember 2005

Kids Are Cute

Aku ni memang seorang yang sangat suka pada budak-budak. Sebab diorang sangat cute dan innocent. Diorang nak try semua benda and play innocent when we get angry. Kita pun tak jadi nak marah bila tengok muka innocent diorang.

Macam baru-baru ni, aku jumpa cousin kawan aku, kak Caca. Ada 3 org anak. Yang bongsu baru 2 tahun lebih. Dia nak suruh ibu dia dukung, dia cakap, "Ibu, tired ibu.. My leg is pain, ibu. Huk huk huk.." Sambil terjengket-jengket cam orang sakit kaki dengan muka berkerut-kerut macam nak nangis.

Aku tergelak tengok. Comel sangat..! Then Ibu dia pun cakap,"oohh really? kesiannya my baby." bila dah kena dukung, dia boleh cakap "Yeayy.." sambil sengih-sengih. Ibu dia geleng kepala je. Ahaha. Comelnyaa..

Unfortunately, I dont have opportunity to take his pics. Sebab dia tak buleh duduk diam-diam. Bila aku try nak ambil gambar, dia tutup muka dengan topi. Hihi.

Jumaat, 2 Disember 2005

Disember

Dah masuk bulan disember. Bulan terakhir dalam tahun 2005. Bila dah tinggal sebulan lagi nak masuk tahun baru, 2006.Terfikir balik apakah achievement yang kita dah buat dalam tahun ni? Ada orang dah kahwin, ada orang dah beli kereta baru, ada orang dah ada anak, ada orang dah jadi kaya and etc. etc.

But for me, achievement yang aku dapat tahun ni, aku dapat belajar make up dan facial. :-) Aku boleh make up orang dan buat facial kat orang. And I feel happy for that. Rasa sangat dihargai bila kawan-kawan/family refer to me if anything they want to know about beauty and health. Seronok tau dapat tolong orang. Semua orang nak cantik/handsome dan sihat kan? Aku happy dapat tolong kawan-kawan jadi cantik/handsome @ sihat. Happy sangat!

The next step is, learn about beauty and health more and more. Baca buku. Pergi seminar, workshop and join class. Kita kan dituntut untuk belajar sampai ke liang lahad? This is part of it. Bukan dari segi akademik je. Well, dari segi akademik pula, aku akan sambung belajar, ambil degree bila dah comfirm next year. Insya Allah.

How about yours? :-)

Cerita Lama Amyz