Jumaat, 30 September 2005

Macam-Macam






How You Life Your Life



You are honest and direct. You tell it like it is.
You tend to avoid confrontation and stay away from sticky situations.
You prefer a variety of friends and tend to change friends quickly.
You tend to always dream of things within reach - and you usually get them.

Else ;









You Are Likely A Forth Born



At your darkest moments, you feel angry.
At work and school, you do best when your analyzing.
When you love someone, you tend to be very giving.
In friendship, you don't take the initiative in reaching out.

Your ideal jobs are: factory jobs, comedy, and dentistry.
You will leave your mark on the world with your own personal philosophy.

Else;










Your Personality Is


Idealist (NF)

You are a passionate, caring, and unique person.
You are good at expressing yourself and sharing your ideals.
You are the most compassionate of all types and connect with others
easily.
Your heart tends to rule you. You can't make decisions without considering feelings.

You seek out other empathetic people to befriend.
Truth and authenticity matters in your friendships.

In love, you give everything you have to relationships. You fall in
love easily.

At work, you crave personal expression and meaning in your career.

With others, you communicate well. You can spend all night talking
with someone.

As far as your looks go, you've likely taken the time to develop your
own personal style.

On weekends, you like to be with others. Charity work is also a favorite
pastime of yours.

My Thought

CURRENTLY

I'm blue.. dabedidabeda. dabedidabeda. dabedidabeda...

Oit. Oit. Apa di klik-klik "Article" dan "Archive" di atas tu? Tak ada link lagi laa.. Dalam proses. Minta maaf ye? Arkib tu ingat nak pdf kan aje kot. Tengok la kalau rajin. Ehehe.

Put A Bit Respect To Other People's Sensitivity.

Aih, nak cantik pun tak boleh? Saya ni perempuan. Saya suka gilerrrrr nak cantik-cantik. Dulu nak cantik-cantik tapi tak dapat. Sebab jerawat sangat banyak kat muka ini. So, sekarang, jerawat sudah kurang. Jadi ingat boleh la nak bercantik-cantik. Bersolek-solek dan facial. Bukan apa, untuk diri sendiri. Untuk membina keyakinan diri.

Ingat cantik-cantik ni nak kahwin je ke? *maaf, perkataan kahwin sangat sensitip untuk saya sekarang ini* Tahun-tahun depan la sebut perkataan kahwin, atau apa kata, doakan saya kahwin cepat, kan lebih bagus dari suruh-suruh saya kahwin sekarang ni. Sensitip. Sensitip tauu..!!

Kalau saya marah karang... tak suka nanti saya marah.. bukan saya tak tahu. Tapi kalau kan lebih baik kalau... kalau.. (kalau, aku bilang kalau..) awak put a bit respect to other person's sensitivity.

-Lain Topik-

Semalam kena bertugas di parlimen. Kelakar. Aku rasa setiap rakyat Malaysia, patut pergi parlimen. Adakala, apa yang akhbar lapor tu, cuma picisan dari perkara berlaku sebenar. Ada baiknya, untuk tahu perkara sebenar, pergi la lawat Dewan Rakyat tu.

aku : cuma seronok bila tengok YB-YB bergaduh. ahahaha..

TODAY'S THOUGHT.

Kebanyakan lelaki MELAYU tak gentleman. 2 minggu lepas aku baca akhbar dan ada kolum sisipan yang menceritakan pengalaman seorang wanita yang terpaksa menolak kereta yang menghalang belakang keretanya (double parking), sambil di EJEK-EJEK OLEH SEKUMPULAN LELAKI MELAYU yang CUMA MELIHAT TANPA MENOLONG wanita tersebut. LELAKI-LELAKI MELAYU INI MENGEJEK "WAHH.. KUATNYA.. YEAH ADIK.. TOLAK LAGI.. TOLAK LAGI.." sambil ketawa beramai-ramai. Sehinggalah seorang lelaki Cina memberhentikan keretanya, dan bertanya kepada wanita itu sekiranya mahukan pertolongan.

Tiba-tiba aku rasa malu sangat-sangat. Aku fikir, how it's true. Dah la tak tolong, lagi mau ejek-ejek. Aku rasa lelaki-lelaki ni kurang pengetahuan & tidak tahu menghormati wanita. Agaknya, isteri sendiri pun tak ditolongnya, ini kan pula wanita lain. Sedih pulak aku rasa. :-|

Isnin, 26 September 2005

10 Perkara Penting yang Amyz Mahu Utamakan.

1. Mengutamakan Ibadah pada Allah. Mengutamakan Ibu Ayah, Keluarga dan Dia.

2. Menjaga kesihatan dan kecantikan. (bila sihat, baru nampak cantik.. ;-) )

3. Menjaga apa yang kita makan. (dari segi sumber halal atau tidak, berkhasiat atau tidak)

4. Membaca buku-buku pengetahuan.

5. Pemikiran yang positif serta menghindari pemikiran yang negatif

6. Berada dalam persekitaran yang sihat dan positif.

7. Kawan-kawan yang positif dan sentiasa memberi sokongan.

8. Hubungan yang baik dengan semua orang.

9. Membantu orang.

10. Kebahagiaan.

Selasa, 20 September 2005

Make Up, Facial & Kerja

Facial & Make Up.

Yeay! Dah boleh buat basic facial kat orang lain. Tapi Make up masih di peringat novice. 2-3 kali praktis will make me pandai. Kelas Make up dan Facial setiap ahad di PJ. Bayaran cuma masa mendaftar RM85. Produk beli sendiri. Kelas free sampai pandai. Sangat seronok. Sangat excited. Everyone is helping each other. Enviroment yang positif. Lama-lama boleh buka salon kecantikan. Tapi tak seronok nak tunggu kat kedai sampai orang datang. Buat kat rumah atau kat our bussiness centre di Jln Kelang Lama. Kira by appoinment la. Ada kebebasan sikit. :-)

My mission is, to help all the ladies to be prettier that she ever thought. Nak belajar sekali pun boleh juga. ;-) Oh ya, slimming programe pun ada. :-) Kalau.. (aku bilang kalau..) nak la..

Lalalala.. Siapa bilang gadis Melayu tak menawan.. tak menarik hati.. lalalala.. Hihihi

Kerja.

Penat sikit la. Banyak kerja kena selesaikan. Then kena attend banyak meeting. Kena pergi seminar. Memang memenatkan. Tapi dah kerja, nak tak nak kena buat. Lain la kalau tak kerja. Dalam hati ni, bila la nak jadi boss kepada diri sendiri? Best kan kalau dapat kerja sendiri. Tak mahu aku jadi kuli sampai pencen!

Tapi manusia ni. Mana tahu bersyukur. Bila dah ada kerja tu, asyik nak merungut je. Macam dia sorang je yang stress. Cuba tengok nasib orang yang yang tak berapa baik, yang tak dapat kerja berbulan-bulan, yang belajar 3-4 tahun, tetapi lepas grad, menganggur. Bukan sedikit, 40 ribu orang. Kasihan kat penganggur ni. Nak cari kerja pun susah.

Nasihat aku, ikhlas nih, kerja sendiri. Meniaga atau niaga perkhidmatan ikut kemahiran. Ada kemahiran repair pc, buat website, dll, gunakan sepenuhnya. Tak usah nak harap sangat pada syarikat-syarikat untuk tawarkan pekerjaan kat kita, escp. graduan tempatan. Tunggu nak masuk gomen pun agak susah & lama. Kasihan.. Better kerja sendiri. ;-)

Jumaat, 16 September 2005

Addicted

I'm so addicted to this song~

Satu - Dewa

Aku ini adalah dirimu
Cinta ini adalah cintamu
Aku ini adalah dirimu
Jiwa ini adalah jiwamu

Rindu ini adalah rindumu
Darah ini adalah darahmu

Tak ada yang lain..selain dirimu
Yang selalu ku puja..
Ku sebut namamu
Disetiap hembusan nafasku
Kusebut namamu..
Kusebut namamu...

Dengan tanganmu aku menyentuh
Dengan kakimu aku berjalan
Dengan matamu ku memandang
Dengan telingamu ku mendengar
Dengan lidahmu aku bicara
Dengan hatimu aku merasa

Khamis, 15 September 2005

Nak Bercantik-Cantik

Ok. Pertama sekali, biarlah saya beritahu dahulu bahawa saya sangat taksub dengan solekan dan rawatan muka. Kawan-kawan pun tahu wajah saya ni sangat bermasalah. Jadi saya sering buat rawatan muka serta membeli alat solek untuk menutup masalah wajah saya. Lama-kelamaan, saya mula suka bersolek kerana dengan solekan saya nampak cantik sedikit dan membuat saya bertambah yakin. Banyak alat solek telah saya beli dan banyak juga rawatan muka yang saya telah jalani. Semua bertujuan untuk menghilangkan masalah di wajah saya. :-)

Sehingga awal tahun lalu, minat saya makin tinggi dalam bidang solekan dan rawatan muka sehingga saya berniat untuk mempelajarinya. Saya pun mencari mana-mana kelas yang menawarkan kursus solekan dan rawatan muka. Setelah dapat, saya lihat untuk mempelajari teknik solekan asas sahaja, bayaran dikenakan RM1000 ++ tidak termasuk alat solekan. Jika alat solek dan kosmetik bernilai lebih RM1000++, maka jumlah kesemua kursus solekan asas itu adalah RM2000++. Oh, saya tidak mampu. :-( Untuk belajar rawatan muka pula, kursus mlvk bernilai RM600++ dan belajar dalam masa 3 bulan. Ok. RM600 mungkin boleh. Tetapi saya tidak boleh menghadiri kelas selama 3 bulan seperti pelajar. Habis, macam mana kerja tetap saya ini?

Jadi saya biarkan dahulu minat saya terkubur dalam sanubari sehingga saya terjumpa iklan Make Over Workshop yang pertama saya hadiri pada 31hb Julai yang lalu. Mereka bertanya sekiranya mereka berminat untuk menyertai bengkel kedua. Saya berminat. Jadi di situ saya mendaftarkan diri untuk melayakkan saya mengikuti bengkel kedua.

Lalu pada hari Ahad. 11 September 2005 yang lalu. Sepertimana saya umumkan di dalam forum geng jurnal tentang make up workshop pada hari tersebut, telahpun saya hadiri dan banyak perkara saya dapat belajar dari workshop tersebut.

Oleh kerana sebab ianya bengkel solekan, maka semua wanita yang hadir di bengkel itu dapat mempelajari tentang solekan dan kecantikan. Salah seorang tenaga pengajar berkata, "Tiada seorang wanita pun yang tidak cantik, cuma mereka malas untuk mencantikkan diri mereka. " :-)

Apa yang menarik? Oh, sangat banyak. Teori teknik-teknik solekan yang saya belajar melalui majalah-majalah tidak seperti mana yang saya praktikkan sewaktu bengkel solekan. Dengan teknik yang betul dan teratur, dengan praktikal, saya telah merubah wajah saya dan berjaya membuat kawan-kawan saya sendiri terpegun. Wah.. seronoknyaa..!!

Sekarang dan seterusnya, saya akan memahirkan diri dalam bidang solekan dan rawatan muka agar saya dapat mempersiapkan diri saya untuk menjadi salah seolah daripada konsultan kecantikan bersama kawan-kawan saya. :-)

Ada sesiapa nak buat rawatan muka asas atau solekan untuk majlis makan malam atau konvokasion atau majlis-majlis rasmi? Boleh la hubungi saya. ;-)

Kak Nett sudahpun menempah saya sebagai mak andam beliau untuk majlis perkahwinannya. Anda bagaimana? ;-)

Isnin, 12 September 2005

WANITA ANGIN

WANITA ANGIN
Mereka ini lahir di bawah lambang
Gemini(22 Mei-21 Jun)
Libra(24 September-23 Oktober)
Aquarius(21 Januari-19 Februari).

CIRI-CIRI
* Berterus terang,berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan.

* Berfikiran terbuka,mempunyai daya imaginasi dan inovatif,bagi mereka segalanya boleh dicapai.

* Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh.

* Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik.

* sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul, untuk berkonfrantasi.

* Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka.

* Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja.

Banyak yang sama. :-) Awas ya, mungkin anda harus berjaga-jaga. Ibarat angin, ada waktunya sepoi bahasa. Ada waktu seperti taufan katrina. ;-)

Selasa, 6 September 2005

Cuppycake Strawberry Shortcake

You're my Honeybunch, Sugarplum, Pumpy-umpy-umpkin
You're my Sweetie Pie
You're my Cuppycake
Gumdrop, Snoogums-Boogums
You're the Apple of my Eye
And I love you so and I want you to know
That I'll always be right here
And I love to sing sweet songs to you
Because you are so dear

Isnin, 5 September 2005

Jiwa Kacau

JIWA KACAU! JIWA KACAU!

Cerita Lama Amyz