Selasa, 20 September 2005

Make Up, Facial & Kerja

Facial & Make Up.

Yeay! Dah boleh buat basic facial kat orang lain. Tapi Make up masih di peringat novice. 2-3 kali praktis will make me pandai. Kelas Make up dan Facial setiap ahad di PJ. Bayaran cuma masa mendaftar RM85. Produk beli sendiri. Kelas free sampai pandai. Sangat seronok. Sangat excited. Everyone is helping each other. Enviroment yang positif. Lama-lama boleh buka salon kecantikan. Tapi tak seronok nak tunggu kat kedai sampai orang datang. Buat kat rumah atau kat our bussiness centre di Jln Kelang Lama. Kira by appoinment la. Ada kebebasan sikit. :-)

My mission is, to help all the ladies to be prettier that she ever thought. Nak belajar sekali pun boleh juga. ;-) Oh ya, slimming programe pun ada. :-) Kalau.. (aku bilang kalau..) nak la..

Lalalala.. Siapa bilang gadis Melayu tak menawan.. tak menarik hati.. lalalala.. Hihihi

Kerja.

Penat sikit la. Banyak kerja kena selesaikan. Then kena attend banyak meeting. Kena pergi seminar. Memang memenatkan. Tapi dah kerja, nak tak nak kena buat. Lain la kalau tak kerja. Dalam hati ni, bila la nak jadi boss kepada diri sendiri? Best kan kalau dapat kerja sendiri. Tak mahu aku jadi kuli sampai pencen!

Tapi manusia ni. Mana tahu bersyukur. Bila dah ada kerja tu, asyik nak merungut je. Macam dia sorang je yang stress. Cuba tengok nasib orang yang yang tak berapa baik, yang tak dapat kerja berbulan-bulan, yang belajar 3-4 tahun, tetapi lepas grad, menganggur. Bukan sedikit, 40 ribu orang. Kasihan kat penganggur ni. Nak cari kerja pun susah.

Nasihat aku, ikhlas nih, kerja sendiri. Meniaga atau niaga perkhidmatan ikut kemahiran. Ada kemahiran repair pc, buat website, dll, gunakan sepenuhnya. Tak usah nak harap sangat pada syarikat-syarikat untuk tawarkan pekerjaan kat kita, escp. graduan tempatan. Tunggu nak masuk gomen pun agak susah & lama. Kasihan.. Better kerja sendiri. ;-)

0 comments:

Cerita Lama Amyz