Isnin, 20 Jun 2005

Malaysian Idiot!

Menyaksikan ujibakat Malaysian Idol seolah-olah menyaksikan Malaysian Idiot yang memalukan aku. Sesekali aku terfikir, kenapalah ramai sangat orang malaysia ni nak jadi penyanyi? diorang ingat suara diorang best ke? kenapa family, kawan-kawan diorang sanggup encourage diorang masuk ujibakat, biarpun mereka tahu suara dorang tak berapa sedap sangat?

Bila gagal ujibakat, menangislah, then sanggup pula marah-marah, maki-maki Roslan, Paul dan Gee. Dorang ingat dorang tu siapa? Tak malu ke? Issyy.. aku yang tengok yang malu dengan kesanggupan diorang memalukan diri sendiri depan kamera pulak tu. Jadi bahan ketawa orang lain pula tu.

Aku bukannya apa. Pelik, macam mana diorang boleh fikir suara diorang tu sedap dan terfikir untuk ujibakat Malaysian Idol? Mungkin sebab kawan-kawan, family cakap, suara tu sedap. Pergi lah masuk Malaysian Idol. Macam tu rupa nak jadi Malaysian Idol? Hentikanlah!

0 comments:

Cerita Lama Amyz