Khamis, 27 Januari 2005

Bosan!

Bosan! sangat bosan bila membaca majalah-majalah yang ada artikel bertajuk seperti ini -> 10 perkara yang lelaki suka, 10 perkara yang lelaki tak suka, etc.. etc.. menampakkan perempuan aje perlu please lelaki. lelaki? apa yang dorang lakukan untuk menjaga hati perempuan? memahami perempuan? asyik perempuan je perlu memahami lelaki. saya tahu itu sebagai pengetahuan. tapi berapa banyak pun pengetahuan si perempuan, kalau perangai lelaki tak berubah-ubah, tak guna juga.

Ye, saya tau memang ada majalah-majalah yang ada artikel bertajuk seperti itu untuk lelaki memahami perempuan. tapi ada ke lelaki yang membelinya? membacanya? sebab artikel-artikel itu selalu keluar dalam majalah keperempuanan. lelaki mana nak beli majalah-majalah macam tu. mereka baca komik je. kalau tak komik, majalah sport, computer, games tak pun sports. nak beli majalah maskulin? harap ampun! lain la kalau dapat free, tak pun ada orang lain yang dah beli. lain la kalau lelaki yang ala-ala tu.

Saya bukan marah. Tapi saya bosan bila beli majalah, balik-balik artikel seperti itu yang keluar. Boleh tak keluarkan artikel yang lain?

0 comments:

Cerita Lama Amyz