Jumaat, 26 Mac 2004

Things I Hate About KL

1 - traffic jammed.

2 - rude drivers. Macam dia seorang yang ada kereta. (maybe kereta dia bmw, mercs dll)

3 - bas intrakota, cityliner, putraline even triton yg sepatutnya ada aircon tapi jangan kata aircon, angin pun tak keluar. Dlm erti kata lain, ketuhar bergerak. Waktu orang pergi dan balik pejabat pulak tu. Kalau time lain, sejuk pulak. Isk.. Isk.. Isk..

4 - org² yg berebut² naik bas/lrt, sampai tolak² org lain. Sabar tak reti? Org lain pun nak balik rumah jugak!

5 - parking yang mahal. Lepas tu asyik full aje.

6 - public transport yang susah sgt nak dapat time-time kita in emergency.

7 - taxi driver yg tak mahu ambil penumpang & rude.

8 - jalan yang bertampal-tampal. Kes gali, lepas tu timbus balik tapi tak properly. Budus la..

9 - drive slow di lane tengah. Halloo.. Ini bukan jalan² cari makan keyy..!

10 - take over without signal.

11 - turn right @ left without signal.

12 - bas/lori @ kenderaan besar yang suka himpit-himpit kereta² lain. Ecspecially kancil.

13 - cucuk angin belakang kereta yang slow sikit dari dia.

14 - sengsiang, kalau tak jammed, itu bukan kl - kalau siang tak jammed maknanya hari tu hari raya.

15 -ramai sangat orang kat shopping complex. Nak parking pun susah. Nak shopping lagi susah!

16 - q panjang masa nak bayar bil, kat supermarket apatah lagi kat hypermarket macam carrefour, giant atau makro.

17 - motor slow. Lepas tu bawak kat tengah² lane. Halloo.. Ketepi la sikit bleh tak??

Dan macam-macam lagi. Kalau aku list semua, memang panjang lagi la korang kena scroll down. Pening kepala kalau keluar pergi dan balik kerja. Dulu aman sikit kerja di luar bandar - yang dapat elak melalui jalan ke pusat bandar. Sekarang pergi kerja, kena melalui jalan ke arah pusat bandar, bayangkan betapa seksanya. Ingat duduk kat kl ni best ke? Aku lagi nak pindah dari sini kl ni. Cukuplah 24 tahun duduk di kl nih.

0 comments:

Cerita Lama Amyz